ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

ΕΚΟ ΚΥΠΡΟΥ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την έναρξη προγρά

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, για την εδραίωση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο μερών προς αμοιβαίο όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και των δυο οργανισμών, προχώρησαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, ΕΚΟ Κύπρου και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Η συμφωνία προνοεί μεταξύ άλλων τη δυνατότητα ειδικής ρύθμισης διδάκτρων σε εργαζομένους (υφιστάμενους αλλά και μελλοντικούς) της ΕΚΟ Κύπρου (συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων των πρατηρίων καυσίμων με το σήμα ΕΚΟ), και αφορά ένα ευρύ φάσμα  προπτυχιακών & μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως στους τομείς των οικονομικών, business, computer science, engineering, hospitality, marketing, και άλλα.


Με αυτό τον τρόπο, η ΕΚΟ Κύπρου δίνει πλέον στους εργαζομένους της την ευκαιρία να εργάζονται και παράλληλα να σπουδάζουν με στόχο την απόκτηση αναγνωρισμένων, προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών τίτλων, με ευελιξία για παρακολούθηση είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αύξηση της ικανοποίησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων των υφιστάμενων υπαλλήλων καθώς και την προσέλκυση υψηλού επιπέδου προσωπικού με απώτερο στόχο, την ενίσχυση της εξυπηρέτησης των πελατών της ΕΚΟ Κύπρου.


Εκ μέρους της ΕΚΟ Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Γιώργος Γρηγοράς, δήλωσε ότι: «Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΚΟ Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έγινε σε μία χρονική στιγμή όπου η ΕΚΟ πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί στον τομέα της. Δίνουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους της Εταιρείας να συλλέγουν εμπειρίες εργασίας, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις, οι οποίες τους προσφέρουν τη δυνατότητα να κτίζουν την καριέρα τους
 σε γερά θεμέλια. Αποδεδειγμένα ο συνδυασμός εργασίας και σπουδών συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση χρόνου, αλλά συνάμα είναι και μία ενδιαφέρουσα προοπτική και πρόκληση. Ενθαρρύνουμε, λοιπόν, τους νέους ανθρώπους που αναζητούν θέση εργασίας να ενταχθούν στο δυναμικό μας, για να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μία Εταιρεία που τους προσφέρει πληθώρα ελκυστικών ωφελημάτων, αλλά και μία ουσιαστική καριέρα με μέλλον. Όσον αφορά στους υφιστάμενους εργαζόμενους, τους καλούμε να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υποτροφιών, γιατί σίγουρα κάθε τίτλος σπουδών έχει τη δύναμη να εξελίσσει κάθε άνθρωπο σε επαγγελματία υψηλού επιπέδου».
Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED
Η ΕΚΟ CYPRUS LIMITED. είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. 
Η συνεισφορά της στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενους απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν Εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της νέας γενιάς, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κυπριακή κοινωνία.


Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY
Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με παρουσία σε 9 χώρες. 
Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.
H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. 
Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.