ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Με τη στήριξη της ΕΚΟ ο εορτασμός Προσκοπισμού - Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης

Η ΕΚΟ, υποστηρικτής του προσκοπισμού για τη διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, δεν έλειψε από το πλευρό του Σώματος Προσκόπων Κύπρου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 24 Φεβρουαρίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης.

Κάθε χρόνο οι πρόσκοποι γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης στις 22 Φεβρουαρίου, μια ημερομηνία που επιλέχθηκε λόγω της κοινής γέννησης του ιδρυτή του προσκοπισμού, Αρχιεπισκόπου Robert Baden Powell (BP) και της συζύγου του Olave Baden Powell. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην παγκόσμια φιλία, την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών της γης.

Φέτος ο εορτασμός, με τη στήριξη της ΕΚΟ, έγινε στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού και πλαισιώθηκε με δίωρη Live μετάδοση από το Ράδιο Πρώτο και διάφορα παιχνίδια με πρωταγωνιστές τα Λυκόπουλα. Ένα από τα παιχνίδια ήταν και το Road Challenges της ΕΚΟ, ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας για πεζούς, ποδηλάτες, οδηγούς αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, που έχει στόχο όχι μόνο να ψυχαγωγήσει, αλλά και να διδάξει τους κώδικες οδικής συμπεριφοράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς και ο Γενικός Έφορος Προσκόπων Κύπρου, κ. Μάριος Χρίστου.

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου ευχαρίστησε σε δελτίο τύπου την ΕΚΟ για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στους Προσκόπους και τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της στήριξης.