ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Παιχνίδια και δωροεπιταγές σε 300 παιδιά χάρισε η ΕΚΟ

Η εταιρεία συνεχίζει το κοινωνικό της έργο και έμπρακτα στέκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη

Λευκωσία 14 Φεβρουαρίου 2022 – Δωροεπιταγές για αγορά ρουχισμού καθώς και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια σε 300 μαθητές που φοιτούν σε 17 σχολεία και κατηχητικά στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας χάρισε η ΕΚΟ. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία.

Οι δωρεές έγιναν σε συνεργασία με τοπικά κοινοτικά συμβούλια, διευθύνσεις σχολείων και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και δωροεπιταγές διανεμήθηκαν από εκπροσώπους της ΕΚΟ κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες χαρίζοντας πολλά παιδικά χαμόγελα.

Η δράση αποτελεί συνέχεια του προγράμματος παροχής έμπρακτης βοήθειας της εταιρείας στην κοινωνία και την πολιτεία. Μεταξύ άλλων, η ΕΚΟ συνέβαλε ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια της κυπριακής κοινωνίας για αντιμετώπιση του Covid-19 ενώ πιο πρόσφατα προσέφερε υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) με στόχο την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου για την πρόληψη πυρκαγιών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παράδοσης των δώρων προς τους μαθητές ο κ. Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου, ανέφερε: «Για όλους εμάς στην ΕΚΟ, η κοινωνική προσφορά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αξίες μας. Με μια σειρά από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες που απαντούν στις προκλήσεις της εποχής, στεκόμαστε δίπλα στις επόμενες γενιές ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς που προσφέρουμε τα δώρα είναι τα χαμόγελα των παιδιών».

 Απευθύνοντας τις ευχαριστίες του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαΐας ανέφερε: «Η ΕΚΟ συνεχίζει να στηρίζει ενεργά το κοινωνικό έργο της Μητρόπολής μας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στέκονται δίπλα μας προσφέροντας πακέτα αγάπης με εκπαιδευτικά παιχνίδια και κουπόνια αγοράς σε είδη ένδυσης που θα διανεμηθούν σε παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Η πρωτοβουλία της εταιρείας αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει όχι μόνο την επιχειρησιακή της λειτουργία αλλά και τον κοινωνικό της ρόλο».