ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ Κύπρου

Την πρώτη του επίσκεψη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 

Η ΕΚΟ Κύπρου μέλος της HELLENiQ ENERGY, ηγείται των εξελίξεων και τηρώντας την δέσμευσή της για μετεγκατάσταση από την Λάρνακα, δημιούργησε μέσα σε 18 μήνες, μια υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση στο Βασιλικο τηρώντας τα αυστηρότερα και τα πιο σύγχρονα πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας.

Η επένδυση άγγιξε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου.

 

Μέσω της νέας εγκατάστασης εφαρμόζονται συνέργειες και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υφιστάμενων υποδομών προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολο αλλά και του Κύπριου καταναλωτή.

 

Πέραν των υψηλών προδιαγραφών, αυτό που κάνει την εγκατάσταση στο Βασιλικό να διαφέρει είναι η ενεργειακή της αυτονομία. Η ΕΚΟ Κύπρου επενδύοντας στην τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, θα τοποθετήσει στην εγκατάσταση συστοιχία φωτοβολταϊκών συλλεκτών, που σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, θα μπορούν να καλύπτουν κατά 90% την τρέχουσα κατανάλωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, καθιστώντας την μια από τις ελάχιστες ενεργειακά αυτόνομες μονάδες ανάλογου μεγέθους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, ανέφερε «Πολύ σύντομα η εγκατάσταση αυτή, θα είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θα είναι ενεργειακά αυτόνομη αφού συνδυάζοντας ένα σύστημα φωτοβολταικών και αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες θα εξασφαλίζουμε μειωμένη εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας έως και 90%, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό μας αποτύπωμα.».