ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Η ΕΚΟ βραβεύτηκε για τις δράσεις της εν μέσω Covid-19

• Διάκριση από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού
• Η εταιρεία προσάρμοσε τον τρόπο λειτουργίας της για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έφερε η πανδημία

Λευκωσία 18 Ιανουαρίου 2022 – Διάκριση αναγνώρισης για την πλούσια κοινωνική της δράση έλαβε η ΕΚΟ. Η εταιρεία συνεχίζοντας την πολυεπίπεδη της συνεισφορά στην κοινωνία ξεχώρισε στον 6ο Διαγωνισμό «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός» που διοργάνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), εξασφαλίζοντας το βραβείο «Δράσης σχετικής με την πανδημία Covid-19». Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στις 12 Ιανουαρίου, στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας και Επίτιμης Προέδρου του ΠΣΣΕ κας. Άντρης Αναστασιάδου.

Εν μέσω της πανδημίας, η ΕΚΟ Κύπρου προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας της κατάφερε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έφερε η Covid-19 εισάγοντας καινοτομίες που πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό και τους συνεργάτες της παρέχοντας απρόσκοπτα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Την ίδια στιγμή η εταιρεία κατάφερε να ενσωματώσει καινοτόμες μεθόδους συναλλαγής που αγαπήθηκαν από το κοινό.

Η ΕΚΟ Κύπρου με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς ένωσε τις δυνάμεις της με τις αρμόδιες αρχές και τους πολίτες για την ταχύτερη υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην αγορά 15 φορητών αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας που κρίθηκαν ως επείγουσες ανάγκες από τις κρατικές υπηρεσίες υγείας. Ταυτόχρονα, χρηματοδότησε περισσότερες από 3 δωρεάν πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κίνα και άλλες χώρες ενώ προχώρησε στην αγορά tablet για κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης 16 σχολείων.

Σε επίπεδο προσωπικού και συνεργατών, η ΕΚΟ Κύπρου τοποθέτησε στα γραφεία και πρατήρια όλα τα μέσα απολύμανσης όπως αντισηπτικά, υγρά, μάσκες και άλλα πριν τις οδηγίες του κράτους, θέσπισε την υποχρεωτική θερμομέτρηση στα κεντρικά γραφεία ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούσε απολυμάνσεις. Μεταξύ άλλων συστάθηκαν “Clean Teams” για ενδεχόμενο αντικατάστασης προσωπικού που εργάζεται σε πρατήρια αν εμφανιζόταν θετικό κρούσμα ενώ τροποποιήθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης και λειτουργίας με τρόπο που να μπορεί η επιχείρηση να λειτουργεί σε αποστάσεις με πρόσβαση σε όλα τα συστήματα καθώς και στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Για τους καταναλωτές δημιουργήθηκε η καινοτόμα και πολυβραβευμένη εφαρμογή EKO Smile App που προσφέρει τη δυνατότητα ανέπαφης συναλλαγής, ενεργοποίησης της αντλίας καυσίμων από το κινητό και εφοδιασμό από το προσωπικό των πρατηρίων χωρίς να χρειαστεί η επαφή σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Το ΕΚΟ Smile App προτιμήθηκε από τους καταναλωτές από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα η ΕΚΟ είναι η μοναδική εταιρεία που παρέχει στην Κύπρο αυτή τη δυνατότητα.

Αναφερόμενος στη βράβευση από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ο κ. Γιώργος Γρηγοράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου, τόνισε: «Με αίσθημα ευθύνης, η ΕΚΟ Κύπρου συνέβαλε με τα μέσα που διαθέτει στη συλλογική προσπάθεια της κυπριακής κοινωνίας για αντιμετώπιση του Covid-19. Για να προσαρμοστούμε άμεσα και με ασφάλεια στις νέες συνθήκες που προέκυψαν από την εξάπλωση της πανδημίας είχαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις, όχι μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με έξυπνες ιδέες, εργατικότητα και πίστη στην αποστολή μας τα καταφέραμε χάρη στην προσήλωση και τις προσπάθειες των ανθρώπων μας. Οι δράσεις μας αποτελούν ένδειξη ανταπόδοσης της εμπιστοσύνης πελατών και συνεργατών που τιμούν την ΕΚΟ με την προτίμησή τους».