ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Η ΕΚΟ χορηγός στο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου formula, που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου

Τις εξαιρετικές δυνατότητες του μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου formula, που συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Formula Student” στην Ιταλία κατακτώντας την πολύ τιμητική 39η θέση ανάμεσα σε 60 συμμετοχές, παρουσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick που δημιούργησαν το όχημα, σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν της ΕΚΟ και των άλλων χορηγών του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην πίστα Daytona, παρευρέθηκαν ο Ανώτερος Διευθυντής πωλήσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Κύπρου κ. Ανδρέας Στρατής και η Συντονίστρια Δημοσίων σχέσεων και Marketing κα Μαρίνα Τζιακούρη, ενώ συγχαρητήριες ομιλίες προς τους φοιτητές απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ. Γιώργος Δημοσθένους και ο καθηγητής Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου, Δρ. Αντώνιος Λόντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη του αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου μέσα στην πίστα, ενώ οι βραβευθέντες φοιτητές και ο υπεύθυνος καθηγητής τους εξιστόρησαν στους παρευρισκόμενους την εμπειρία τους από τη συμμετοχή σε ένα Project παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο τους προσέφερε γνώση και διεύρυνε τους επιστημονικούς ορίζοντές τους.

Η ομάδα “FUF Racing Team” του Πανεπιστημίου Frederick είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που ασχολήθηκε και έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Formula Student”, μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και έρευνας σε αυτό το νέο πεδίο, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη γνώση ή τεχνογνωσία στον τόπο. Το αποτέλεσμα που απέσπασε στον διεθνή διαγωνισμό, αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει ποτέ κατακτήσει νεοεισερχόμενη ομάδα στο θεσμό.