ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Η ΕΚΟ συμβουλεύει: Ασφαλής οδήγηση παντός καιρού!

Η βροχή, η ομίχλη, τα χιόνια και γενικότερα οι άσχημες καιρικές συνθήκες, κάνουν την οδήγηση πιο δύσκολη και αυξάνουν τους κινδύνους στον δρόμο. Ακολουθώντας τρεις απλές συμβουλές, μπορούμε να πετύχουμε ασφαλή οδήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

1.    Κάντε σωστό έλεγχο στο όχημά σας
Ο σωστός έλεγχος στο αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα, θα πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Σε περίπτωση όμως κακοκαιρίας, ο έλεγχος έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία:
Καταρχήν θα πρέπει να ελέγχουμε και να διασφαλίζουμε την καλή κατάσταση των ελαστικών μας, και ότι έχουν τη σωστή πίεση. Σε περίπτωση βροχής η ορατότητά μας εξαρτάται από τους υαλοκαθαριστήρες, οπότε είναι σημαντικό να λειτουργούν σωστά και στο δοχείο του πλυστικού υγρού υπάρχει αντιψυκτικό. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα φώτα ομίχλης.

2.    Εξοπλιστείτε ανάλογα
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, εκτός από υπομονή, θα πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι και με τα απαραίτητα για την κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση χιονόπτωσης θα πρέπει όχι μόνο να έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά να ξέρουμε και πώς εφαρμόζονται στο όχημά μας. Ανεξάρτητα από τον καιρό, κάποια αντικείμενα όπως, φακός, προειδοποιητικά τρίγωνα, ρεζέρβα, κουτί πρώτων βοηθειών, βοηθητικά καλώδια για την μπαταρία, θα πρέπει πάντα να υπάρχουν στο αυτοκίνητό μας.

3. Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησής σας στις καιρικές συνθήκες
α.  Κρατήστε περισσότερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα
β.  Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι σε περιπτώσεις βροχών δημιουργούνται λακούβες που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις, για αυτό απαιτείται η ανάλογη προσοχή.
γ. Προσπερνάτε μόνο όταν είναι απαραίτητο, αφού τα σπρέι βροχής που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της προσπέρασης, μειώνουν την ορατότητα.
δ. Οδηγώντας σε βρεγμένους δρόμους ή με χιόνια στις δύο μεριές στο βουνό, να έχετε στο κιβώτιο πάντα μικρές ταχύτητες (δευτέρα ή τρίτη), για καλύτερο έλεγχο του οχήματος. Μην πατάτε απότομα το φρένο αν ο δρόμος είναι ολισθηρός, κατεβάστε πρώτα ταχύτητα (πχ. από τρίτη, δευτέρα) και μετά φρενάρετε σταδιακά.

Πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι σας, μπορείτε να περάσετε από το κοντινότερο πρατήριο EKO, για να σας βοηθήσουμε με οποιοδήποτε έλεγχο στο αυτοκίνητό σας.