ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

HELLENiQ ENERGY το νέο όνομα του Ομίλου ΕΛΠE

Αλλαγή σελίδας με νέο όνομα και ριζική ανανέωση εικόνας για την Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Διοίκηση του Ομίλου να παρουσιάζει επισήμως την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου στο κυπριακό κοινό τη νέα εταιρική ταυτότητα που αποτελεί μέρος του συνολικού rebranding της Εταιρείας.

Η ονομασία «HELLENiQ ENERGY» παραπέμπει στην βαριά κληρονομιά του Ομίλου, αλλά και στη βούλησή του να περάσει στο αύριο της «έξυπνης» ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών, και την οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Η παρουσίαση της νέας εικόνας του Ομίλου έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «HELLENiQ ENERGY» Ανδρέα Σιάμισιη, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, σε μια εκδήλωση που παρακολούθησαν εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου, καθώς και πλήθος καλεσμένων.

Η νέα εταιρική ταυτότητα επισφραγίζει και τυπικά την ταχεία υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού «Vision 2025». Στόχος είναι να μεταβεί σε μια νέα εποχή δυναμικής βιώσιμης ανάπτυξης, με την υλοποίηση σημαντικών έργων μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων, την ταχύτατη ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές και στην «πράσινη» ενέργεια, αλλά και την είσοδο σε νέες αγορές και προϊόντα.

Στο επίκεντρο του καινούργιου λογότυπου του Ομίλου παραμένει ο αστέρας, ο φωτεινός οδηγός στη νέα εποχή, το σύμβολο της ηγετικής παρουσίας του στην ενεργειακή μετάβαση. Οι οριζόντιες μπλε και άσπρες γραμμές, εμπνευσμένες από την ελληνική σημαία, έχουν πλέον κυματισμό, ο οποίος προσδίδει δυναμισμό και αναδεικνύει την αλλαγή.

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ο κυπριακής καταγωγής Διευθύνοντας Σύμβουλος της «HELLENiQ ENERGY», Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μέλλον πιο καθαρό και βιώσιμο για όλους συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενεργειακή μετάβαση. Γι’ αυτό, καθώς η αγορά ενέργειας αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς. Τοποθετούμε την Κύπρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας για ουσιαστικές επενδύσεις στο μεγάλο και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι προς τη νέα ενεργειακή πραγματικότητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της EKO Cyprus, Γιώργος Γρηγοράς ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που έχουμε πετύχει και ανυπομονούμε για την συναρπαστική επόμενη ημέρα που φέρνει πιο καθαρή ενέργεια για όλους. Στόχος, είναι τα οφέλη της κάθε μας ενέργειας είναι να φτάνουν στον τελικό καταναλωτή».

Ν. Πηλείδου: «Καλωσορίζουμε τη HELLENiQ ENERGY»

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου στάθηκε στη συμβολή του Ομίλου στην εξέλιξη του τομέα της ενέργειας: «Η νέα εταιρική σας ταυτότητα, σηματοδοτεί αναμφίβολα μια νέα εποχή για τον Όμιλο, κατά την οποία, θεωρώ, δηλώνετε κι επίσημα το παρών σας στις συλλογικές μας προσπάθειες για μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Η HELLENiQ ENERGY, ως ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας μας. Αξιοποιώντας, καινοτόμες μεθόδους και σύγχρονη τεχνολογία, ο Όμιλος αναβαθμίζει και προσαρμόζει τις δραστηριότητές του με στόχο τη διάθεση καυσίμων νέας γενιάς, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα. Παράλληλα, καλωσορίζουμε τις σημαντικές επενδύσεις που ο οργανισμός υλοποιεί σήμερα, όπως την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, και στηρίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου των πρατηρίων του, πάντοτε με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες».