ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Τιμητική διάκριση στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη της Κύπρου

Για την συνεισφορά της στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας και την εντατική και εκτεταμένη δραστηριοποίησή της στη Μεγαλόνησο, βραβεύτηκε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού βράβευσης κυπριακών και ελλαδικών επιχειρήσεων που προάγουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ.

Εκ μέρους του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε την τιμητική διάκριση ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριος Ρομπέρτο Καραχάννας.

Μιλώντας για τη σημασία αυτής της τιμητικής διάκρισης, ο κύριος Καραχάννας ανέφερε ότι τα ΕΛΠΕ στηρίζουν εμπράκτως την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού η δράση τους δεν εξαντλείται μόνο στη λιανική διάθεση καυσίμων, αλλά και στον εφοδιασμό της Κύπρου με τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαϊκών προϊόντων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν αντιμετωπίζουν την Κύπρο ως μια μεμονωμένη, ή ευκαιριακή επενδυτική περίπτωση, αλλά ως μια αγορά με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τους σχεδιασμούς του Ομίλου.

Ο κύριος Καραχάννας εξέφρασε τις ευχαριστίες των ΕΛΠΕ προς τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδας για τη βράβευση, επισημαίνοντας ότι πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη ενθαρρύνουν τις εταιρείες να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους, για ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά στην Κυπριακή οικονομία.

Την βράβευση της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας κύριος Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος επεσήμανε πως τα ΕΛΠΕ, με την έντονη παρουσία και την πλούσια δράση τους στην Κύπρο, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εισάγοντας τεχνογνωσία και τεχνολογία στο ζωτικό τομέα των πετρελαιοειδών.