ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Η ΕΚΟ συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου

Η ΕΚΟ πιστεύει ακλόνητα στον Προσκοπισμό, καθώς θεωρεί ότι συμβάλει ουσιαστικά στην διαπαιδαγώγηση και την καλλιέργεια των νέων ανθρώπων οι οποίοι διδάσκονται στην πράξη τις ηθικές αξίες και αποκτούν όλα τα εφόδια για να προχωρήσουν στη ζωή, με πίστη στις δυνατότητές τους.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την έναρξη του Προγράμματος στήριξης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου διοργάνωσε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία Προσκόπων Κύπρου. Μέσω της εκδήλωσης η ΕΚΟ εξέφρασε την υποστήριξή της στις δράσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου ως σταθερός και διαχρονικός υποστηρικτής, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά και το διαρκές ενδιαφέρον της για τα παιδιά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε τον Προσκοπισμό, ένα υγιή Εθελοντικό Οργανισμό που είναι ταγμένος και δομημένος για να παρέχει στα παιδιά την χαρά, το παιγνίδι στην φύση, αλλά και αυτή την άτυπη εκπαίδευση που σήμερα κανένας άλλος Οργανισμός, όσο ακριβοπληρωμένος και να είναι, δεν μπορεί να προσφέρει. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον Προσκοπισμό και την διδασκαλία της ηθικής, οι νέοι -που θα αποτελέσουν και τα μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων- θα είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής, με δυναμισμό, ανάληψη πρωτοβουλίας, εφευρετικότητα, σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητές τους. Να σταθούν σαν άνθρωποι στα δικά τους πόδια, ικανοί να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.»

Ο κ. Γρηγοράς κάλεσε τους γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο δώρο που μπορούν να τους κάνουν: «Να τα εντάξουν στη μεγάλη οικογένεια του Προσκοπισμού, καθώς με αυτό τον τρόπο θα έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής», όπως επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Έφορος του Σώματος Προσκόπων Κύπρου κ. Μάριος Χρίστου, παρουσίασε τον Προσκοπισμό ως μια Κίνηση που δηλώνει έμπρακτα το καθήκον της προς την Πατρίδα, την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Ο Προσκοπισμός, όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, πρωτοστατεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με μια σειρά από δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, δασοπροστασία και αγωγή υγείας. Με βάση το παιγνίδι, τη ζωή στην ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την εκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες. Στηρίζεται σε χιλιάδες ενήλικες εθελοντές που αγαπούν το παιδί και πιστεύουν στις ικανότητες του και προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, τονίζοντας την έννοια «εθελοντής» και «εθελοντική προσφορά», όπως τη βιώνουν τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης. Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά και οι νέοι από αυτή την εμπειρία είναι πολλαπλά.

Τιμητική ήταν επίσης η παρουσία του Επίτροπου Εθελοντισμού, κ. Γιάννη Γιαννάκη όπως και αυτή του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, κ. Ανδρέα Λάμπρου οι οποίοι σε σύντομη ομιλία τους συνεχάρησαν την Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου για την πρωτοβουλία της να στηρίξει τον Προσκοπισμό και τις αξίες του.

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου ιδρύθηκε το 1913 και είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης ως πλήρες μέλος της. Αποστολή του είναι να συμβάλλει στην αγωγή των παιδιών και των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών, το οποίο είναι βασισμένο στην Προσκοπική Υπόσχεση και το Νόμο, για να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι γίνονται ολοκληρωμένα άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στη κοινωνία.

Η ΕΚΟ στηρίζει εμπράκτως τις δράσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και ενισχύει το στόχο του Προσκοπισμού για υγιή και ισορροπημένη σωματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των νέων. Παράλληλα, προτρέπει και τις άλλες Επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να συμπαρασταθούν τους Προσκόπους, με τον ίδιο τρόπο που και ο Προσκοπισμός στέκεται συμπαραστάτης στην κοινωνία της Κύπρου. Επισημαίνεται ότι, διαχρονικά πολλά στελέχη της ΕΚΟ προέρχονται από τον προσκοπισμό.