ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Μια «Ζεστή Αγκαλιά» από την ΕΚΟ Κύπρου

Η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει μια «Ζεστή Αγκαλιά» διαθέτοντας περισσότερα από 300.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε δεκαπέντε Κοινωφελή Ιδρύματα, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και όλους τους μήνες του χειμώνα, η ΕΚΟ Κύπρου, συνεχίζει να βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς, η ΕΚΟ Κύπρου ξεκίνησε ήδη να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων, κέντρα κοινωνικής φροντίδας, βρεφοκομικούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα απασχόλησης παιδιών που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές της Κύπρου. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες για όλη χειμερινή περίοδο που ξεπερνούν τα 300,000 λίτρα και συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ), καθώς και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν κοινωφελή ιδρύματα. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον Αγρό, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτη, Καπέδες, Κυπερούντα, Παλαιχώρι, Πάνω Κυβίδες, Πάνω Λεύκαρα, Πελένδρι, Σαλαμιού, Τεμπριά και Φοινί αλλά και το Μακάρειο Νοσοκομείο, όντας το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί.

Τη νέα σημαντική ενέργεια προσφοράς που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία. Εκτός από τα στελέχη της ΕΚΟ Κύπρου, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Υγείας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ο τέως Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, ο Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι κοινοτάρχες και πρόεδροι κοινωφελών ιδρυμάτων και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της ενέργειας και στο τέλος παρέλαβαν από ένα καλάθι γεμάτο κυπριακά εδέσματα - παραγωγής των χωριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αφού ευχαρίστησε τον τέως Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη για τη σημαντική συμβολή του, όπως και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ενέργειας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αγάπη και η προσφορά απέναντι στον συνάνθρωπο, αποτελεί μέρος των διαχρονικών αξιών της ΕΚΟ Κύπρου. Έτσι, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουμε τα κοινωφελή ιδρύματα και τους φιλοξενουμένους τους, στις ορεινές περιοχές και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, φροντίζοντας έτσι ώστε η διαμονή τους να είναι όσο πιο ζεστή γίνεται».Σχετικά με την ΕΚΟ Κύπρου Λτδ.

Η ΕΚΟ Κύπρου είναι κατά 100% θυγατρική του Ομίλου HelleniQ Energy. Η Εταιρία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO Κύπρου, με το γνωστό εμπορικό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της EKO Κύπρου στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην εταιρία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με την Hellenic Energy.

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που ιδρύθηκε το 1998. Το χαρτοφυλάκιό της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις αγορές. Στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας της, ώστε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα που της αναλογεί κατά 50% έως το 2030, με στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα έως το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία όλων των τύπων ενέργειας, με αυξανόμενη έμφαση στην καθαρή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την εμπορία πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ΑΠΕ. Μέσω κοινοπραξιών και στρατηγικών συμμαχιών, η HELLENiQ ENERGY έχει εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο στην παραγωγή ενέργειας, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής και εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.