ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Παιγνίδι για την Οδική Ασφάλεια σε συνεργασία με την ΕΚΟ και την Αστυνομία

Παρουσιάστηκε στις 24 Νοεµβρίου, στις 12πµ, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Λευκωσία, στην παρουσία στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου και εκπροσώπων των κυπριακών ΜΜΕ, η νέα πρωτοβουλία της ΕΚΟ που από κοινού δημιουργήθηκε με την Αστυνομία Κύπρου και αφορά στη διαδραστική εφαρμογή του κώδικα κυκλοφοριακής αγωγής, με μορφή παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας. Το Road Challenger.

Πρόκειται για παιχνίδι συμβατό με κινητά, computers και tablets, που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορέσει να εφαρμοστεί και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ως εκπαιδευτικό εργαλείο οδικής συμπεριφοράς.

Το Road Challenges επιδιώκει την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας και την συνειδητοποίηση της νέας γενιάς στην αναγκαιότητα ύπαρξης ασφαλούς οδηγητικής συμπεριφοράς στους κυπριακούς δρόμους. Απευθύνεται σε νέους από 8 έως 17 ετών και στόχο έχει τη διδαχή με σύγχρονα μέσα, συνεπούς  και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

Μέσα από  το παιχνίδι, οι νέοι και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ή και να βελτιώσουν τη γνώση τους που αφορά στον Κώδικα Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε  περιβάλλον διαδραστικό, όπου ο παίχτης, πρέπει να υπακούει συγκεκριμένες οδηγίες που πηγάζουν από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και να λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν στην κίνηση του, είτε είναι οδηγός, είτε επιβάτης, πεζός, ποδηλάτης  ή μοτοσικλετιστής.

Κάθε μήνα θα υπάρχουν πολλοί νικητές στο Road Challenger. Με βάση τους βαθμούς που οι παίχτες θα μαζεύουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ΕΚΟ θα τους επιβραβεύει με δώρα, όπως Virtual Reality head sets, ποδήλατα, tablets και πολλά άλλα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς παρουσιάζοντας το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Road Challenges, η ΕΚΟ πιστεύει ότι, όταν το παιχνίδι γίνεται µάθημα και η διασκέδαση δημιουργεί οδική συνείδηση, θα φτάσουμε στο ευτυχές αποτέλεσμα των συνειδητοποιημένων οδηγών. Είναι καθήκον μας, πρόσθεσε, η δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην Κύπρο.

Και φυσικά στην ανάληψη μιας τέτοιας πρόκλησης η συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου είναι καθοριστικής σημασίας.