ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΟ 70000356

Η εβδομάδα προσφοράς της ΕΚΟ «έβαλε χρώμα στην Ελπίδα» για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη(Από αριστερά προς δεξιά), κα Εύη Πάρπα Κοινωνική Λειτουργός Ιδρύματος Ελπίδα, κ. Παναγιώτης Ευαγγελίδης Εκπρόσωπος Τύπου ΕΚΟ CYPRUS LIMITED, Δρ. Λοΐζος Λοΐζου Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος Ελπίδα, κα. Κατερίνα Πολεμιδιώτου Ταμίας Δ.Σ. Ιδρύματος Ελπίδα.


Λευκωσία, 30 Αυγούστου – Μεγάλη και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα της ΕΚΟ Κύπρου για να συνεισφέρει στο Ίδρυμα «Ελπίδα». 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που εορτάζεται την 1η Ιουνίου, η ΕΚΟ, μέσα από το σύνολο των πρατηρίων της, διοργάνωσε εβδομάδα προσφοράς και στήριξης στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, με την εκστρατεία «Βάζουμε χρώμα στην Ελπίδα». 


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσφοράς που ξεκίνησε στις 29 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου, οι καταναλωτές ανεφοδίασαν τα οχήματά τους από τα πρατήρια της ΕΚΟ Κύπρου και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ξενώνα φιλοξενίας γονιών, τα παιδιά των οποίων λαμβάνουν θεραπεία.  


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό που ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμά μας. Οι πελάτες μας εδώ και 8 χρόνια έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας για να ενισχύσουμε το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος ’’Ελπίδα’’. Στην ΕΚΟ Κύπρου η κοινωνική  προσφορά συνιστά σημαντικό κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας μας και αναδεικνύεται σε όλες τις εκφάνσεις της στρατηγικής μας μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που απευθύνεται τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου». 


Το Ίδρυμα Ελπίδα εδώ και 33 χρόνια καλύπτει τους περισσότερους τομείς περίθαλψης και φροντίδας των παιδιών που μας χρειάζονται. Η συνεισφορά του Ιδρύματος στην κυπριακή κοινωνία περιλαμβάνει την εκπαίδευση των γιατρών, νοσηλευτών και επιστημόνων, την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα, την λειτουργία ξενώνα δίπλα από την Παιδογκολογική κλινική, την αγορά εξοπλισμού, την ανέγερση και λειτουργία των εργαστηρίων μεταμόσχευσης μυελού των οστών και των εργαστηρίων λευχαιμίας, την οικονομική στήριξη των οικογενειών, το πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας και την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. 


Η οικογένεια της ΕΚΟ ευχαριστεί ολόψυχα το κοινό, για τη θερμή του ανταπόκριση!


Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED
Η ΕΚΟ CYPRUS LIMITED. είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. 
Η συνεισφορά της στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενους απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν Εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της νέας γενιάς, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κυπριακή κοινωνία.Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY
Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με παρουσία σε 9 χώρες. 
Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.
H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. 
Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.